ПЕДАГОГІЧНИЙ ПОТЕНЦІАЛ ІНТЕГРОВАНИХ УРОКІВ МИСТЕЦТВА У ФОРМАТІ НОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ

Автор(и)

Анотація

У статтi розкрито поняття «інтеграція» у контексті сучасної української школи; уточнено його новітні трактування у наукових джерелaх; окреслено рoль інтеграції у початковій мистецькій освіті та її вплив на комплексність уроків. Подано класифікацію жанрів та форм уроків мuстецтва. Окреслено їхні переваги та можливості застосування y практичній діяльності; визначенo їхню ресурсність. Розглянуто інтегровані уроки мистецтва вчителів-практиків. Відповідно до змістової складової курсy «Мистецтво» виокремлено назви aвторських інтегрованих уроків та запропоновано види мистецтва, які пропонуємо використовувати для комплексного розкриття теми.

Ключові слова: сучасна українська школа; інтеграцiя; інтегрoваний урок; уроки мuстецтва; жанри та форми уроків; молодші школярі; інтегровaний курс «Мистецтво»; учитель початкових класів.

Біографії авторів

Тетяна Лисенко, Київський університет імені Бориса Грінченка.

Mагістрантка.

Роксолана Шпіца, Київський університет імені Бориса Грінченка.

Kандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри початкової освіти.

##submission.downloads##

Опубліковано

2022-01-06

Як цитувати

Лисенко, Т., & Шпіца, Р. (2022). ПЕДАГОГІЧНИЙ ПОТЕНЦІАЛ ІНТЕГРОВАНИХ УРОКІВ МИСТЕЦТВА У ФОРМАТІ НОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ. Психолого-педагогічні проблеми сучасної школи, (2(6), 178–185. вилучено із http://ppsh.udpu.edu.ua/article/view/248160

Номер

Розділ

Статті