ІННОВАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ ФОРМУВАННЯ МОВЛЕННЄВОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ ПЕДАГОГІВ - Авраменко, Валентина; Пархета, Любов (Психолого-педагогічні проблеми сучасної школи, 2019)
У статті розглядається визначення поняття «інновація», «інноваційні педагогічні технології», «мовленнєва компетентність», зокрема, мова про вимоги суспільства до людини XXI століття і необхідність формування комунікативної компетентності. Розглянуто деякі інноваційні технології (інтерактивна лекція, кейс-технологія, ситуативний аналіз, метод проектів), які дозволяють формувати комунікативну компетентність в майбутніх педагогів – здатності продукувати власні програми мовленнєвої поведінки, адекватні ситуації спілкування. Аналізується основна група інноваційних технологій у професійній підготовці майбутніх педагогів.