РОЗВИТОК ПЕДАГОГІЧНОЇ ОСВІТИ У НІДЕРЛАНДАХ ЯК ФАКТОР ВПЛИВУ НА РІВЕНЬ ДОСЯГНЕНЬ ЗДОБУВАЧІВ ОСВІТИ - Колісніченко, Ангеліна (Психолого-педагогічні проблеми сучасної школи, 2019)
У статті розглядається питання впливу професійної кваліфікації педагогічних працівників на якісні показники академічних досягнень здобувачів освіти у Нідерландах. Здійснюється огляд ролей, функцій педагогічних працівників у професійній діяльності та вимог до їхньої підготовки. За допомогою аналізу міжнародних баз даних здійснюється дослідження факторів впливу на рівень навчальних досягнень здобувачів, яке свідчить про пряму залежність якості навчання від кваліфікації педагогічних працівників. Зазначено рекомендації для подальшого розвитку педагогічної освіти у Нідерландах.