ПАРАДИГМА СІМЕЙНОГО ВИХОВАННЯ У ТВОРЧІЙ СПАДЩИНІ ВАСИЛЯ СУХОМЛИНСЬКОГО - Полєхіна, Вікторія (Психолого-педагогічні проблеми сучасної школи, 2019)
У статті аналізується творча спадщина В. Сухомлинського, для реалізації головної мети сімейного виховання – сформувати справжню людину, наділену найкращими людськими якостями: високоморальну, здорову тілом і душею, сильну розумом. Порушено проблему виховання гармонійно розвиненої особистості та дотримання принципу гуманізму, який В. Сухомлинський ставив у центр навчально-виховної системи особистості як найвищу цінність. Наголошено на використанні принципів етнопедагогіки, формуванні культури потреб та підтримки інституту батьківства.