ТЕХНОЛОГІЇ СОЦІАЛЬНОЇ РОБОТИ В ШКОЛІ З СІМ’ЯМИ, ЯКІ ВИХОВУЮТЬ ДИТИНУ З ІНВАЛІДНІСТЮ - Бойко, Ольга (Психолого-педагогічні проблеми сучасної школи, 2020)
У статті детально розглянуто технології соціально-педагогічної роботи з сім’ями, які виховують дитину з інвалідністю. Проаналізовано напрямки, форми та методи роботи соціального педагога в школі з дітьми з інвалідністю та членами їхніх сімей. Детально наголошується на тому, що тільки спільна діяльність соціальних педагогів, педагогічного колективу та батьків у роботі з дітьми з інвалідністю дасть можливість вирішити проблеми розвитку особистості дитини, її соціалізації, реабілітації та адаптації. У статті проведений аналіз технологій соціальної роботи з такими сім’ями. Висвітлено зміст соціальної роботи з дітьми з інвалідністю, який спрямований на встановлення соціальної проблеми, виявлення причини та пошук способів її вирішення.