ТЕХНОЛОГІЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ ФАХІВЦІВ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ В УНІВЕРСИТЕТАХ СПОЛУЧЕНОГО КОРОЛІВСТВА ВЕЛИКОЇ БРИТАНІЇ ТА ПІВНІЧНОЇ ІРЛАНДІЇ - Іванова, Вікторія (Психолого-педагогічні проблеми сучасної школи, 2020)
У статті описано форми і методи навчання, які використовуються в процесі професійного розвитку фахівців дошкільної освіти в досліджуваній нами країні: лекції, консультативний метод, метод бригадного навчання, семінари, кейс-метод, самостійна робота, дослідницький метод й інші. Особливий акцент зроблено на висвітленні тих, які використовуються в системі підвищення кваліфікації, серед яких: групові форми роботи; рольові ігри; перегляд відео фрагментів з практики та їх обговорення, круглі столи; групова розробка навчальних програм. Вказано на їх переваги та особливості; доведено ефективність застосування в процесі підвищення кваліфікації вчителя-дослідника.