ДОСЛІДЖЕННЯ ТЕХНОЛОГІЇ ФОРМУВАННЯ У МАЙБУТНІХ ПЕДАГОГІВ ХУДОЖНЬО-ЕСТЕТИЧНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ ЗАСОБАМИ ДЕКОРАТИВНО-УЖИТКОВОГО МИСТЕЦТВА - Марущак, Оксана; Зузяк, Тетяна; Казьмірчук, Наталя (Психолого-педагогічні проблеми сучасної школи, 2020)
Мета дослідження полягає в експериментальній перевірці ефективності технології формування у майбутніх педагогів художньо-естетичної компетентності засобами декоративно-ужиткового мистецтва (ДУМ). Для її досягнення застосовувалися теоретичні методи: аналіз психолого-педагогічної, методичної, спеціальної літератури, навчальної документації, аналіз, синтез, абстрагування, систематизація теоретичних даних, порівняльний аналіз дисертаційних робіт; емпіричні: спостереження, анкетування, тестування, метод незалежних експертних оцінок, аналіз результатів практичної діяльності студентів; педагогічний експеримент; методи математичної статистики, які дали змогу визначити ефективність запропонованої технології.