РЕАЛІЗАЦІЯ ПЕДАГОГІЧНИХ УМОВ ФОРМУВАННЯ ПРАВОВОЇ КУЛЬТУРИ СТУДЕНТІВ В ЗАКЛАДАХ ВИЩОЇ ОСВІТИ - Підлісний, Євген (Психолого-педагогічні проблеми сучасної школи, 2020)
У статті на основі вивчення та аналізу наукової літератури, програмних документів з проблеми дослідження для обґрунтування педагогічних умов розкрито сутність поняття «правова культура здобувача вищої освіти», визначено критерії її сформованості: мотиваційно-ціннісний, пізнавально-когнітивний, діяльнісно-регулятивний з відповідними показниками, рівень сформованості правової культури (високий, середній, низький). Обґрунтовано педагогічні умови формування правової культури студентів в закладах вищої освіти (впровадження в навчальний процес спецсемінару «Правова культура людини», розробка якого здійснювалася через міждисциплінарні зв’язки (Філософія, Правознавство, Етика ділового спілкування, Економіка) за правовим напрямом; оновлення змісту гуманітарних дисциплін («Національна економіка», «Основи економічної теорії») через посилення їх правознавчого спрямування; створення освітнього середовища з метою активного включення студента в якості суб’єкта в різні форми і види правової діяльності.