КОМУНІКАТИВНА КОМПЕТЕНТНІСТЬ ВИХОВАТЕЛЯ У СПІВПРАЦІ З БАТЬКАМИ: ТЕОРЕТИЧНИЙ АСПЕКТ - Кушнір, Валентина (Психолого-педагогічні проблеми сучасної школи, 2020)
У статті з’ясовано сутність поняття «комунікативна компетентність вихователя у співпраці з батьками». Деталізовано зміст понять «компетентність», «комунікативна компетентність», «взаємодія» та «співпраця». Розглянуто специфіку комунікативної компетентності вихователів ЗДО у співпраці з батьками. Визначено комунікативну компетентність вихователів закладів дошкільної освіти у співпраці з батьками як інтегральну здатність, результат оволодіння фаховими знаннями, сформованості особистісних якостей, мотиваційно-ціннісних орієнтацій та умінь використання технік комунікації й порозуміння між освітніми суб’єктами для здійснення ефективної педагогічної співпраці на засадах партнерства, взаємній довірі та підтримці.