НАУКОВО-МЕТОДИЧНА ОЦІНКА ЯКОСТІ СУЧАСНОГО ПІДРУЧНИКА ЯК ПОКАЗНИК ПРОФЕСІЙНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ ВЧИТЕЛЯ НУШ - Лисогор, Людмила; Павлик, Олена; Харламова, Тетяна (Психолого-педагогічні проблеми сучасної школи, 2020)
У статті проаналізовано проблему оцінки якості навчальних видань та окреслено основні науково-методичні показники як інструмент оцінки підручників у контексті формування професійної компетентності вчителя, ключові підходи до оцінки якості навчальних видань, які забезпечують реалізацію освітнього процесу на першому рівні повної загальної середньої освіти. Використано теоретичні методи аналізу і синтезу, узагальнення наукової інформації, метод кількісного математичного аналізу отриманих даних. Визначено, що сучасний підручник має проектуватися з урахуванням визначених методологічних підходів.