ЗАПРОВАДЖЕННЯ НОВІТНІХ ТЕХНОЛОГІЙ У НАВЧАННЯ ШКОЛЯРІВ ПОЧАТКОВОЇ ШКОЛИ В УКРАЇНІ ТА КРАЇНАХ ЄВРОСОЮЗУ - Дячук, Павло; Перфільєва, Людмила (Психолого-педагогічні проблеми сучасної школи, 2019)
У статті розглядається проблема запровадження новітніх технологій у навчання школярів початкової школи в Україні та країнах Євросоюзу. Теоретично обґрунтовано ефективність застосування інноваційних засобів у роботі з учнями початкової школи в Україні та закордоном. Проаналізовано впровадження освітніх технологій у навчально-виховний процес початкового шкільного закладу та досліджена інноваційна діяльність, як засіб вдосконалення системи роботи з дітьми в Україні та країнах ЄС. Встановлено, що застосування новітніх технологій під час вивчення навчальних дисциплін у початковій школі сприятиме ефективному розвитку і модернізації навчального процесу і розвитку початкової школи в цілому. З’ясовано, що новітні технології є суттєвими чинниками формування компетенцій молодшого школяра.