ФОРМУВАННЯ ГОТОВНОСТІ МАЙБУТНІХ СОЦІАЛЬНИХ ПРАЦІВНИКІВ ДО РОБОТИ З ЛЮДЬМИ З ІНВАЛІДНІСТЮ - Підвальна, Юлія (Психолого-педагогічні проблеми сучасної школи, 2019)
У статті проаналізовано готовність майбутніх соціальних працівників до надання кваліфікованої допомоги людям з інвалідністю. Наголошено, що система підготовки соціального працівника підпорядкована завданню сформувати базові компетентності, що включають як загальнотеоретичну та практичну підготовку, так і вміння рефлексивно та критично оцінювати свою діяльність і генерувати теорію з власного досвіду, бути відкритим для інноваційних форм роботи. Визначено компетентність соціального працівника як здатність адекватно реагувати на потреби, вирішувати дилеми, які виникають у процесі роботи, використовуючи свої вміння та знання.