БІНАРНА СПЕЦИФІКА ОБРАЗОТВОРЧОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ МИСТЕЦЬКОГО ПРОФІЛЮ У ВИЩІЙ ХУДОЖНЬО-ПРОФЕСІЙНІЙ ШКОЛІ - Пічкур, Микола (Психолого-педагогічні проблеми сучасної школи, 2019)
У статті з опорою на новітню класифікацію структури образотворчого мистецтва актуалізовано проблему вдосконалення системи образотворчої підготовки майбутніх фахівців мистецького профілю у вищій художньо-професійній школі. Розкрито художню аксіологію попередніх і сучасного поколінь митців і констатовано факт забезпечення спадкоємності арт-педагогічних традицій та інновацій. Визначено бінарну сутність образотворчої підготовки митця нової генерації «Z». Окреслено провідні принципи педагогіки цифрового образотворчого мистецтва та шляхи їх узгодження з академічним художнім вишколом.