ПІДГОТОВКА ВЧИТЕЛЯ ДО РОЗВИТКУ ЛІТЕРАТУРНО-ТВОРЧИХ ЗДІБНОСТЕЙ МОЛОДШИХ ШКОЛЯРІВ - Роєнко, Людмила (Психолого-педагогічні проблеми сучасної школи, 2019)
В статті розглядаються окремі аспекти підготовки майбутніх учителів початкової школи до розвитку літературно-творчих здібностей молодших школярів. На основі характеристики літературно-творчих здібностей учнів визначені уміння, якими має володіти вчитель для успішного формування літературно-творчого потенціалу школяра. Схарактеризовано загальні і специфічні умови підготовки студентів до розвитку літературно-творчих здібностей. Значна увага приділяється практичному ознайомленню студентів з інноваційними формами і методами розвитку літературно-творчих здібностей учнів.