ФОРМУВАЛЬНЕ ОЦІНЮВАННЯ РЕЗУЛЬТАТІВ НАВЧАННЯ В ПРОЕКТНО-ТЕХНОЛОГІЧНІЙ ДІЯЛЬНОСТІ УЧНІВ У ЗАКЛАДАХ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ - Терещук, Андрій (Психолого-педагогічні проблеми сучасної школи, 2019)
Метою статті є визначення сутності формувального оцінювання та провідних умов його запровадження на уроках технологій (трудового навчання) в новій українській школі. Розглянуто формувальне оцінювання як провідний засіб оцінювання навчальних результатів учнів в умовах компетентнісного навчання. Сформульовано сутність формувального оцінювання. Розкрито умови та визначено основні етапи формувального оцінювання учнів в процесі проектно-технологічної діяльності. Розглянуто методичні підходи щодо запровадження формувального оцінювання учнів на уроках трудового навчання.