СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ ФАХІВЦІВ МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВА В УМОВАХ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ОСВІТИ - Умрихіна, Оксана (Психолого-педагогічні проблеми сучасної школи, 2019)
У статті визначено сучасні підходи до європейської освіти у контексті мистецьких освітніх реформ. Проаналізовано окремі законодавчі акти з означеного питання, сконцентровано увагу на наукових розвідках останніх років. Дослідження проведено на основі визначених нових ступенів та рівнів підготовки майбутніх фахівців. Метою статті стало з’ясування ролі освіти у підготовці майбутніх фахівців музичного мистецтва. Серед завдань такі: з’ясувати сучасні підходи до підготовки спеціалістів за мистецькою освітою, проаналізувати стан досліджуваної проблеми на прикладі окремих закладів освіти України. Методи наукового дослідження: аналіз, порівняння, спостереження за освітнім процесом, анкетування, узагальнення. Автором запропоновано окремі технології навчання в процесі викладання мистецьких дисциплін.