ПЕДАГОГІЧНА ДІЯЛЬНІСТЬ ВИХОВАТЕЛЯ В УМОВАХ ІНКЛЮЗИВНОЇ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ - Малишевська, Ірина; Чирва, Ганна (Психолого-педагогічні проблеми сучасної школи, 2020)
Стаття присвячена педагогічній діяльності вихователя в умовах інклюзивної дошкільної освіти. Зазначено, що інклюзивні тенденції резонують з демократичними процесами у суспільстві і створюють реальні умови доступності освіти для усіх. Визначено, що саме інклюзивна дошкільна освіта відіграє надзвичайно важливе значення для надання освітніх послуг дітям з особливими освітніми потребами. Наголошено, що вихователь повинен професійно правильно спланувати стратегії викладання, опанувати педагогічні технології інклюзивної дошкільної освіти. Обґрунтовано ефективні інноваційні та традиційні педагогічні технології в умовах інклюзивної дошкільної освіти.