СОЦІАЛЬНО-КОМУНІКАТИВНА АКТИВНІСТЬ МОЛОДШИХ ШКОЛЯРІВ У КОНТЕКСТІ ОСВІТНЬОЇ ПАРАДИГМИ НОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ - Бондаренко, Вікторія (Психолого-педагогічні проблеми сучасної школи, 2020)
У статті розглянуто соціально-комунікативну активність молодших школярів як актуальну здатність особистості в процесі успішної реалізації освітньої парадигми Нової української школи. Метою публікації є визначення та окреслення зв’язку у процесі формування всебічно компетентної особистості між соціально-комунікативною активністю та ключовими компетентностями, соціальною грамотністю, перспективою соціалізації, креативністю мислення, соціальною взаємодією, світоглядом, комунікативною грамотністю, співпрацею у колективі та з дорослими, проактивною поведінкою молодших школярів.