ФОРМУВАННЯ КОРЕКЦІЙНО-РОЗВИВАЛЬНОГО СЕРЕДОВИЩА ДЛЯ ДІТЕЙ ДОШКІЛЬНОГО ТА МОЛОДШОГО ШКІЛЬНОГО ВІКУ В УМОВАХ ІНКЛЮЗИВНОГО НАВЧАННЯ - Голуб, Надія; Голуб, Володимир (Психолого-педагогічні проблеми сучасної школи, 2020)
У статті проаналізовано стан досліджуваної проблеми у педагогічній та методичній літературі. Уточнено зміст дефініцій «розвивальне середовище» та «корекційно-розвивальне середовище». Розглядаються особливості формування корекційно-розвивального середовища для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку з особливими освітніми потребами. Визначені структурні компоненти корекційно-розвивального середовища у закладах освіти. Аналізуються педагогічні умови формування корекційно-розвивального середовища. Визначені та охарактеризовані ефективні умови проєктування корекційно-розвивального середовища для дошкільників та дітей молодшого шкільного віку в умовах інклюзивного навчання.